Kutatók éjszakája 2021

2021-ben ismét személyes részvétellel rendezik meg a Kutatók Éjszakáját, amire szeptember 24-én és 25-én kerül sor. Az eseménysorozat az egész országot érinti, és már legalább 75 intézmény csatlakozott hozzá. A kutatóintézetek mellett egyetemek, iskolák és vállalatok is szeretnék kihasználni a napokat, miközben az intézmények száma az utolsó pillanatig növekedhet.

A személyes részvétel előnye egyben hátrány is, mivel sok esetben csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni, így előzetes regisztráció nélkül nem érdemes elindulni. A programokra a kutatokejszakaja.hu oldalon lehet regisztrálni.

Offline és online

A tavalyi év megtanította, hogy sok minden online is kipróbálható, úgyhogy rengeteg intézmény idén is kihasználja az internet erejét. Miközben szeretettel fogadják a személyes látogatókat, addig az online térben is gyönyörködhetünk az előadásokban és a kísérletekben.

Amennyiben inkább a személyes jelenlétre vágyunk, akkor nagyon figyeljünk a járványügyi korlátozásokra! Az idei eseménysorozatot a Kutatók Éjszakája Alapítvány támogatja.

fotó: szekesfehervar.hu

Székesfehérváron robotokkal és játékokkal várja a Kutatók Éjszakája elnevezésű esemény a látogatókat, írja a szekesfehervar.hu. A rendezvény az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán tekinthető meg.

Megosztás

Az alábbiakat olvastad már?

Az ágyi poloska a tiszta otthonokban is megjelenik

2021. november 3.|

Nincs annál rosszabb érzés, mint arra ébredni az éjszaka kellős közepén, hogy valami megcsípett minket. A szerencsésebbek csak reggel veszik észre az apró csípéseket, amik egy új betolakodót jeleznek: az ágyi poloskát.

Nem lett sikersztori az elektromos traktor

2021. október 30.|

Egy különleges ötlet és egy még bizarrabb kivitelezés eredményeképp az 50-es évek Szovjetuniójában megszületett az elektromos, hosszabbítóról működő traktor, a KhTZ-12. Sok-sok tervezés előzte meg és nagy eredményeket vártak tőle, de a történet nem lett

Különleges ajándékok férfiaknak

2021. október 8.|

Nem könnyű a férfiaknak ajándékot találni – mondják a nők. És ez sokszor így is van. A nők legalábbis másképp gondolkodnak, mint a férfiak. Ha megkérdezel egy férfit, hogy mit szeretne ajándékba kapni, akkor általában