Kutatók éjszakája 2021

2021-ben ismét személyes részvétellel rendezik meg a Kutatók Éjszakáját, amire szeptember 24-én és 25-én kerül sor. Az eseménysorozat az egész országot érinti, és már legalább 75 intézmény csatlakozott hozzá. A kutatóintézetek mellett egyetemek, iskolák és vállalatok is szeretnék kihasználni a napokat, miközben az intézmények száma az utolsó pillanatig növekedhet.

A személyes részvétel előnye egyben hátrány is, mivel sok esetben csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni, így előzetes regisztráció nélkül nem érdemes elindulni. A programokra a kutatokejszakaja.hu oldalon lehet regisztrálni.

Offline és online

A tavalyi év megtanította, hogy sok minden online is kipróbálható, úgyhogy rengeteg intézmény idén is kihasználja az internet erejét. Miközben szeretettel fogadják a személyes látogatókat, addig az online térben is gyönyörködhetünk az előadásokban és a kísérletekben.

Amennyiben inkább a személyes jelenlétre vágyunk, akkor nagyon figyeljünk a járványügyi korlátozásokra! Az idei eseménysorozatot a Kutatók Éjszakája Alapítvány támogatja.

fotó: szekesfehervar.hu

Székesfehérváron robotokkal és játékokkal várja a Kutatók Éjszakája elnevezésű esemény a látogatókat, írja a szekesfehervar.hu. A rendezvény az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán tekinthető meg.

Megosztás

Az alábbiakat olvastad már?

Érdekességek a nagyvilágból: a készházak története

2022. november 12.|

Napjainkban a lakáspiac az iparosításra összpontosít. Egyre több fejlesztő és vállalat látja, hogy szükség van az előregyártott házakra. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen típusú lakások gyorsabban és hatékonyabban építhetők. A legújabb modellek ráadásul elegáns,

Medence építés árak 2022-ben

2022. július 21.|

A 2022-es év az áremelkedésekről és az inflációról szól, amit a két évvel ezelőtt kezdődő járványhelyzet sem könnyített meg. Ha meg akarjuk egy kicsit érteni ezt a folyamatot, akkor elég, ha visszatekintünk az életünkre, ami