Kutatók éjszakája 2021

2021-ben ismét személyes részvétellel rendezik meg a Kutatók Éjszakáját, amire szeptember 24-én és 25-én kerül sor. Az eseménysorozat az egész országot érinti, és már legalább 75 intézmény csatlakozott hozzá. A kutatóintézetek mellett egyetemek, iskolák és vállalatok is szeretnék kihasználni a napokat, miközben az intézmények száma az utolsó pillanatig növekedhet.

A személyes részvétel előnye egyben hátrány is, mivel sok esetben csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni, így előzetes regisztráció nélkül nem érdemes elindulni. A programokra a kutatokejszakaja.hu oldalon lehet regisztrálni.

Offline és online

A tavalyi év megtanította, hogy sok minden online is kipróbálható, úgyhogy rengeteg intézmény idén is kihasználja az internet erejét. Miközben szeretettel fogadják a személyes látogatókat, addig az online térben is gyönyörködhetünk az előadásokban és a kísérletekben.

Amennyiben inkább a személyes jelenlétre vágyunk, akkor nagyon figyeljünk a járványügyi korlátozásokra! Az idei eseménysorozatot a Kutatók Éjszakája Alapítvány támogatja.

fotó: szekesfehervar.hu

Székesfehérváron robotokkal és játékokkal várja a Kutatók Éjszakája elnevezésű esemény a látogatókat, írja a szekesfehervar.hu. A rendezvény az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán tekinthető meg.

Megosztás

Az alábbiakat olvastad már?

Ezek a legnépszerűbb gyulladáscsökkentő gyógynövények

2024. január 12.|

Úgy tűnik, manapság újjáéled a tudományos és az általános érdeklődés a gyógynövényes orvoslás iránt, ezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt évek során igencsak megnőtt a kutatások száma ezen a területen.

A fogmosás már évszázadok óta létezik

2023. november 30.|

Az ókortól a 21. századig a fogkefe a világ számos kultúrájában a mindennapi élet szerves részét képezte. A világ különböző kultúrái sokféle anyagot használnak, a különleges arakfa ágaktól kezdve, a madártollakig és a disznószőrig.