Folytatódik a VV Fanni-ügy

Novozánszki Fanni, vagy ismertebb nevén VV Fanni hónapokkal ezelőtt vesztette életét. A kegyetlen gyilkosság után a dunavecsei kompkikötőnél dobták a testét a vízbe, ahol egy tapasztalt helyi halász szerint már két holttest is eltűnt. A gyanúsított B. Lászlót egészen a dokkig vitték, de még ott is tagadta, hogy gyilkolt volna.

Így indult a nyomozás

Két héttel ezelőtt Fanni budapesti albérleténél keresték a nyomokat, majd B. László siófoki nyaralójánál folytatták. Dr. Farkas Gabriella bírónő a csapatával együtt a bérleménytől a holtest eltűnésének feltételezett helyszínéig követte a vádlottat.

A vádirat szerint B. József Fanni holttestét a csomagtartóba rakta, majd a Beszédes József sétányon lévő apartmanháznál parkolt. Kamerafelvételek bizonyítják, hogy a gyanúsított kihasználta az alkalmat, és gyorsan megszabadul a lány bőröndjeitől. Innentől kezdve több helyen megállt, amíg el nem jutott a kompkikötőbe, ahol az FBI szerint Fanni a Dunába került.

A gyanúsított tagad

A vádlott higgadt és magabiztos volt, szinte egyedül vezette a bírósági konvojt a helyszíneken keresztül, ami újabb és újabb kérdéseket vet fel. A vádiratban leírtak szerint az út nagyjából 5 perces lehetett, azonban legalább a duplájának kellett lennie. Ez azt jelenti, hogy a benzinkútnál lefényképezett autó, csak hasonlít az elkövetőére, viszont nem lehet az övé. Mint mindig, most is nagy szerepe van az időnek és a távolságoknak, hogy pontos képet lehessen kialakítani a tettes tartózkodásáról.

Amikor a Dunához értek, akkor egy tapasztalt horgász is bekapcsolódott az ügybe. Tamásfalvi András két barátját is elveszítette, akik szintén profi horgászok voltak, azonban felborult a csónakjuk és sosem kerültek elő. A Duna nagyon kiszámíthatatlan, de a folyónak ezen a részén még gyorsabb és veszélyesebb. A horgász lazán közölte, hogy a dunaújvárosi vízi sportolók ismerik a helyszínt, ahogy azt is tudják, hogy pár kilós extra súllyal bármi eltüntethető. Külön érdekesség, hogy a gyanúsított régen szintén dunaújvárosi kajakos volt.

Tovább folynak a találgatások

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

B. László nem maradt csendben, ő is felszólalt az igazáért. A helyszíni szemle során elhagyhatta a házat, de a nyomkövetőjében csak a zónaérzékelőt kapcsolták ki. A külső szemlélők úgy érzékelhették a történteket, mintha egy csapat dolgozna össze, a konvoj egyik tagja viszont éppen a gyanúsított volt.

Dr. Lichy József tartott az utazástól, az aggályainak többször is hangot adott. Szerencsére nem lett igaza, úgyhogy se szökésre, se emberrablásra, se túszejtésre nem került sor, az ügyvéd úr félelemei nem igazolódtak be, bár az is lehet, hogy egy másik eljárásból fakadnak. Dr. Bálint Roland, László ügyvédje úgy vágott vissza, hogy mindenkit emlékeztetett arról, hogy védence péntekenként szabadon elhagyhatja a házi őrizetét.

B. László kihasználta a helyzetet, és határozottan kijelentette, hogy esze ágában sem volt megszöknie. Biztos benne, hogy az igazáért harcol, és foggal-körömmel ragaszkodik az ártatlanságához. Szerencséjére a szerettei sosem kételkednek benne, ráadásul a családja is összefogott, ami hatalmas erőt ad neki, hogy tovább küzdjön.

Megosztás

Az alábbiakat olvastad már?

Az ágyi poloska a tiszta otthonokban is megjelenik

2021. november 3.|

Nincs annál rosszabb érzés, mint arra ébredni az éjszaka kellős közepén, hogy valami megcsípett minket. A szerencsésebbek csak reggel veszik észre az apró csípéseket, amik egy új betolakodót jeleznek: az ágyi poloskát.

Nem lett sikersztori az elektromos traktor

2021. október 30.|

Egy különleges ötlet és egy még bizarrabb kivitelezés eredményeképp az 50-es évek Szovjetuniójában megszületett az elektromos, hosszabbítóról működő traktor, a KhTZ-12. Sok-sok tervezés előzte meg és nagy eredményeket vártak tőle, de a történet nem lett

Különleges ajándékok férfiaknak

2021. október 8.|

Nem könnyű a férfiaknak ajándékot találni – mondják a nők. És ez sokszor így is van. A nők legalábbis másképp gondolkodnak, mint a férfiak. Ha megkérdezel egy férfit, hogy mit szeretne ajándékba kapni, akkor általában