Online megélhetés az Interneten

Az internetből való megélhetés lehetséges! Minden egyes új esettanulmányom azt bizonyítja, hogy a működő internetes vállalkozásnak több közös vonása van. Innentől kezdve csak azt kell megtalálnunk, ami a legjobban illik hozzánk, és már élvezhetjük is a weboldalakból származó hasznot. Nézzük, hogyan!

Miért akarunk az internetből megélni?

Az első lépés az, hogy megkérdezzük magunktól a miérteket. Mik azok az okok, amelyek arra ösztönöznek, hogy az internetből akarjunk megélni? Minden álom a “miért”-tel kezdődik. Ha egyszer megtaláljuk a saját válaszainkat, akkor sokkal könnyebb lesz továbblépni, és úgy tűnik, hogy az út többi része is megjelenik előttünk. Néhány példa:

 • Szabadság, hogy onnan dolgozhassunk, ahonnan akarunk, és többé-kevésbé olyan időbeosztásban, ahogyan nekünk tetszik.
 • Élvezni azt, amit igazán szeretünk csinálni minden nap.
 • Hogy csodálatos emberekkel találkozhassunk, akiknek ugyanaz az ízlésük, mint nekünk.
 • Egy olyan ágazatban dolgozni, amelynek jövője van.
 • Személyes márkát létrehozni egy többé-kevésbé új területen.

Ezek néha túlságosan kézzelfogható szempontnak tűnnek, azonban már bebizonyították, hogy működnek. Néha tényleg sokat segít, ha ismerjük a kiindulási helyzetet.

Hogyan lehet megélni az internetből?

Ma bárki meg tud élni az internetből, függetlenül attól, hogy informatikus mérnök-e, vagy egész életében matematikatanárként dolgozott. A technikai rész senkinek sem okozhat gondot, hiszen gyorsan elsajátítható, ami nehezebb, az a győztes mentalitás kialakítása.

Szellemiség

Egy biztos: a gondolkodásmód a legfontosabb része minden vállalkozásnak, függetlenül attól, hogy offline vagy online. Vannak olyan emberek, akik az örökös diák szerepébe bújnak, és annyi időt töltenek a felkészüléssel, hogy soha nem lépnek. Végül diákok maradnak. Az online üzletek esetében jó, ha van egy alapképzésünk, de nem szabad ott megakadni. Tovább kell lépni, merni kell.

Másik gyakori probléma, hogy az emberek félnek az egyedülléttől, valamiért nem akarják egyedül csinálni a dolgokat, mindig keresnek egy társat, aki támogatja őket. Az online világban azonban a partner teher is lehet. Csak akkor válasszunk magunknak partnert, ha olyan képességekkel rendelkezik, amelyek nekünk hiányoznak.

A szellemiség emellett egyet jelent az összpontosítással is, ami minden siker alapja. Sokan azt gondolják, hogy egy online vállalkozáshoz meg kell tanulniuk programozást, webes pozicionálást, grafikai tervezést, fizetett forgalmat… de nem, minden kiszervezhető, nekünk csak azt kell megkeresnünk, hogy mihez értünk jól.

Üzleti modellek az internetes vállalkozáshoz

Az internetből való megélhetés számos üzleti modellje közül az értékesítés és a reklám a leggyakoribb. Ez a két modell az uralkodó, és ezek közé tartozik a pénzszerzés többféle formája, mint például marketing vagy online boltok vezetése által.

Internetes értékesítésből való megélhetés

Az internetes értékesítésből való megélhetésre az egyik legjobb módszer az e-kereskedelem, amelyben fizikai és digitális termékeket egyaránt eladhatóak, a másik pedig az online termékek árusítása. Ma a reklámból meg lehet élni, legyen az Adsense, marketing vagy magánértékesítés. Jó tudni, hogy bizonyos ismeretek megszerzése megkönnyíti a dolgunkat, például a találó fogalmazás és a megfelelő kulcsszavak ismerete. Olyat is csinálhatunk, hogy több kisebb bevételi forrást szerzünk, amik együtt megadják a megélhetéshez szükséges utat.

Internetből élni úgy, hogy nem ülünk a gép előtt

Az automatizált megoldások segítenek abban, hogy a jelenlétünk nélkül is jövedelmet hozzanak. Egy hagyományos munkahelyen ott kell lenni nyolc órában, az interneten azonban sokkal könnyebben elszabadulhatunk. Nemcsak a Facebook posztok automatizálhatók, hanem az e-mail kampányok, a bejegyzések és a reklámok is.

Az interneten, mint más vállalkozásokban is, van valami fontos: az innováció. Egyértelmű példa erre egy olyan szolgáltatás nyújtása, amely korábban nem létezett. Ehhez persze az kell, hogy legyenek ötleteink, azonban nem szabad megijednünk a furcsaságoktól. Ki tudja, lehet, hogy éppen ez az ötletünk fog nagyszerű lehetőségeket adni.

Példák az internetből való megélhetés projektjeire

Kétségtelen, hogy a projekt típusa, amelyben részt veszünk, nagyban befolyásolja az internetből való megélhetés nehézségeit. Az internetből való megélhetés az ellenállás útja, és ha el akarunk jutni a verseny végére a megtanult leckével és az előnyök learatásával, akkor koncentrálnunk kell.

Íme néhány példa azokra a projektekre, amelyekkel online jövedelemre tehetünk szert:

 • Fizetett hirdetések
 • Blogok vezetése
 • Weboldal készítés
 • Grafika
 • Szövegírás, újságírás
 • Videószerkesztés
 • Online tanfolyamok
 • Online boltok
 • Fordítás
 • Szerkesztői és lektori munkák

Emellett mindig lesznek olyan lehetősége, amikről nem is gondoltuk volna, hogy pénz tudnak hozni a házhoz. Azonban nagyon fontos, hogy ne vágjunk bele mindenbe egyszerre, mert akkor el fogy fogni az erőnk. Nem baj, ha több irányba próbálkozunk, a lényeg, hogy ne adjuk fel az első nehézségek megjelenése után.

Megosztás

Az alábbiakat olvastad már?

Érdekességek a nagyvilágból: a készházak története

2022. november 12.|

Napjainkban a lakáspiac az iparosításra összpontosít. Egyre több fejlesztő és vállalat látja, hogy szükség van az előregyártott házakra. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen típusú lakások gyorsabban és hatékonyabban építhetők. A legújabb modellek ráadásul elegáns,

Medence építés árak 2022-ben

2022. július 21.|

A 2022-es év az áremelkedésekről és az inflációról szól, amit a két évvel ezelőtt kezdődő járványhelyzet sem könnyített meg. Ha meg akarjuk egy kicsit érteni ezt a folyamatot, akkor elég, ha visszatekintünk az életünkre, ami