Felfújható jakuzzi vagy hagyományos masszázsmedence?

A saját jakuzzi legfőbb előnyeit azok szokták hangoztatni, akik már megtapasztalták annak testre és lélekre gyakorolt pihentető hatását. Igen, a pezsgőfürdők még a tartós feszültséget is enyhítik, és támogatják a vérkeringést az egész testben.

A pezsgőfürdők relaxáló funkciójuk mellett különösen pozitív hatással vannak az egészségre. A masszázs és a hőmérséklet kombinációja az ízületek feszültségét is enyhíti. A reumában vagy hasonló panaszokban szenvedők például gyakran számolnak be enyhülésről, és néha akár több órán át tartó fájdalommentességről. Bár számos csábító lehetőség van a hagyományos pezsgőfürdők megvásárlására, néha ez mégsem lehetséges.

A felfújható jakuzzi előnyei és hátrányai

Számos előnyt és hátrányt kell figyelembe vennie, ha felfújható pezsgőfürdőt szeretnénk vásárolni. A konkrét helyzetünk, a pezsgőfürdő használatának módja és ideje, valamint a saját ízlésünk fog segíteni a döntésben.

Előnyök

A felfújható pezsgőfürdők kiváló rugalmasságot biztosítanak, mivel bárhová áthelyezhetők. Nem számít, hogy a lakásban vagy a kertben szeretnénk használni, megoldható. A hagyományos pezsgőfürdőkkel ellentétben a felfújható pezsgőfürdő gyakran csak egy szabványos 120 voltos háztartási konnektorral működik. Ez azt jeleni, hogy az üzemeltetési költségek drasztikusan alacsonyabbak.

Azok számára, akik nem szeretnének állandó pezsgőfürdőt, vagy akiknek tetszik az ötlet, hogy hosszabb nyaralások során a pezsgőfürdővel együtt utazhatnak, a felfújható pezsgőfürdő lehet a megfelelő.

Hátrányok

A felfújható pezsgőfürdő talán legnagyobb hátránya a tartósság hiánya, különösen a szilárdabb modellekhez képest. Természetüknél fogva soha nem tartanak olyan sokáig, mint egy jól karbantartott állandó pezsgőfürdő. A felfújható kádak, mivel csak 120 voltos konnektort használnak, csökkentett fűtési teljesítményt kínálnak.

Ezek általában nem használnak tényleges vízsugarakat, hanem ventilátorok segítségével fújják a levegőt (szintén a 120 voltos konnektor miatt), ami miatt sokkal gyorsabban lehűlnek, mint egy hagyományos pezsgőfürdő. Ezt a hűtőhatást csak tovább rontja az a tény, hogy az anyagok, amelyekből készülnek, sokkal gyorsabban veszítik el a hőt, mint a normál pezsgőfürdőkben használt anyagok.

Ha rendszeresen szeretnénk mozgatni, ami a felfújható pezsgőfürdők legnagyobb előnye, akkor minden alkalommal leürítéssel, leeresztéssel, mozgatással, felfújással és feltöltéssel kell foglalkoznunk. A leeresztés és a felfújás nem olyan nagy dolog, ha van egy légkompresszor, amelyet csatlakoztathatunk, de még mindig eltart egy ideig hogy minden alkalommal újra feltöltsük vízzel. Ha azonban nem tervezzük a mozgatást, akkor a felfújható pezsgőfürdő tökéletes megoldás lesz.

A hagyományos jakuzzi előnyei és hátrányai

A jakuzzik nagy szabadságot biztosítanak a beépítés és a tervezés terén, írja a drspa.hu. Ha egy pezsgőfürdőt szeretnénk elhelyezni a lakásban vagy a kertben, gyorsan észre fogjuk venni, hogy milyen sokféle lehetőségünk van.

Egy jakuzzit például úgy lehet beépíteni, hogy statikusan rögzüljön a falazatba. A pezsgőfürdőkád a fürdőszoba közepén is elhelyezhető, ha a méret ezt lehetővé teszi. Ha a fürdőszobában tervezzük elhelyezni a kádat, akkor ott tompított lámpákkal egyedi wellness-hangulatot teremthetünk, aminek nemcsak mi, hanem a család többi tagja is örülni fog.

A pezsgőfürdők segítenek az álmatlanságban

Sokan szenvednek álmatlanságban, és nem tudják, mit tegyenek. A végső és alábecsült megoldás a pezsgőfürdő szokott lenni. A pezsgőfürdő meleg, pezsgő vize oldja a stresszt, és hozzájárul a jobb ellazuláshoz és a jobb alváshoz. Az alvás mélyebb, egészségesebb és hosszabb lesz, ha a testhőmérséklet csökken. A szakértők azt javasolják az álmatlanságban szenvedőknek, hogy lefekvés előtt 15 percig használják a pezsgőfürdőt és a masszázsfunkciót 36-38 fok közötti testhőmérsékleten.

A pezsgőfürdők nem drágák

Az esti kikapcsolódás, wellness hotelek látogatása nélkül, olyan luxus, amelyet mindenki megengedhet magának. Nem szükséges a költözés, mert egy utólagosan beszerelt pezsgőfürdőkád alig drágább, mint egy hagyományos kád. A fürdőszobába integrált jakuzzival minden szoba wellness-résszé változik. A házban mindenki jól érezheti magát a nap bármely szakában.

Előnye, hogy a pezsgőfürdőkádak szinte bármilyen fürdőszobában elhelyezhetők, mivel a helyigényük nagyon kicsi. A kiváló dizájn különleges összetevőkkel kombinálva lehetőséget nyújt a test és a lélek kényeztetésére.

Hátrányként azt tudnánk megemlíteni, hogy a jakuzzi mozgatása nem mindig lehetséges (számoljunk úgy, hogy nem lehetséges), bár a felhasználói tapasztalatokat azt mutatják, hogy a tökéletes hely megtalálása után senki sem akarja mozgatni.

Következtetés

A beltéri pezsgőfürdő olyan wellness és kikapcsolódás ígérete, amelyet kevesen élveznek. Nagyon kevesen hajlandóak jakuzzit telepíteni, mert az a tévhit él, hogy a pezsgőfürdő túl drága eszköz. Amit azonban sokan nem tudnak, hogy a pezsgőfürdők bármilyen költségvetésből megvásárolhatók és karbantarthatók.

A jakuzzi megvásárlása tehát befektetés az egészségbe. A masszázsmedence nagyszerű megoldást jelent az álmatlanság, a stressz és a fájdalom ellen, és remek szórakozást nyújt az egész család számára.

Megosztás

Az alábbiakat olvastad már?

A biztonságérzet hiánya az egészségre is hatással van

2022. június 19.|

Egy hosszú iskolai, munkahelyi vagy hétköznapi nap után nincs is annál megnyugtatóbb, mint hazatérni, hogy kipihenjük magunkat. A saját térnek a nyugalomról kellene szólnia, azonban sok ember feszengve várja az estét.

Digitális nomád kisokos kezdőknek

2022. május 24.|

Digitális nomádnak lenni az egyik legtöbbet hallott gondolat manapság, amikor az életmódról, az új munkaparadigmáról vagy a jövő szakmáiról beszélünk. Bár itt-ott halljuk ezt a kifejezést, nagyon kevesen tudják, hogy mit jelent digitális nomádnak lenni

Vásárlás, felújítás, eladás – az ingatlanpiac lehetőségei

2022. május 24.|

Az ingatlanpiac állandó mozgásban és fejlődésben van. Vannak időszakok, amikor az ingatlanárak stagnálnak, sőt egyes területeken még csökkennek is. Azonban általánosságban elmondható, hogy amikor a gazdasági helyzet stabilizálódik, az árak ismét emelkedi szoktak. Ez az,