Ezt a 13 dolgot hagyd abba és jobb életed lesz

A káros szenvedélyek mellett káros szokások is léteznek, amiket ha egyszer sikerül elhagynunk, akkor sokkal jobb életet élhetünk. Nézzük, hogy mik ezek!

 1. Túlzott telefonhasználat. Igen, ma minden ember a telefonján lóg, de jó lenne megszabadulni tőle pár órára. Szabjunk magunknak korlátokat, és töröljük az időlopó alkalmazásokat.
 2. A tévé és a sorozatok is időigényesek, úgyhogy csökkentsük le. Ezek passzív kikapcsolódási formák, úgyhogy inkább álljunk fel, és menjünk valahová.
 3. Ne várjunk a többiekre. Egyesek azért nem járnak sehova, mert mindig arra várnak, hogy meghívják őket. Ha azonban mi magunk kezdeményezünk, akkor nem maradunk ki a jóból, és legközelebb emlékezni fognak ránk.
 4. Ne maradjunk sokáig az ágyban. Sokan az ébresztő után még percekig (fél óráig is) lustálkodnak vagy telefonoznak. Ha azonban korán kelünk, akkor gyorsabban elvégezzük a reggeli rutint.
 5. Gondolkodjunk, mielőtt beszélünk. Sok-sok kellemetlenséget megspórolunk, ha többször maradunk csendben.
 6. Ne tettessük magunkat. Ha más embernek a bőrébe bújunk, akkor elfáradunk, utána pedig észreveszik a különbséget. Inkább fogadjuk el magunkat, ahogy vagyunk.
 7. Ne hazudjunk. Bizony itt is ki fog derülni az igazság.
 8. Ne együnk gyors kaját. Persze, néha lecsúszhat egy sajtburger, de ha mindennap ezt esszük, akkor nemcsak az elhízással, hanem rengeteg betegséggel kell számolnunk.
 9. Ne játsszunk. Mindegy, hogy telefon, számítógép vagy PS5, próbáljuk meg csökkenteni a játékra töltött időt.
 10. Ne halogassunk. A halogatás nem ment meg attól, hogy meg kelljen csinálni valamit. Minél hamarabb kész vagyunk, annál több szabadidőnk lesz.

 1. Ne éljünk passzív életet. Éljünk meg minden pillanatot, ne engedjük, hogy csak úgy elrepüljön az idő.
 2. Ne legyünk szigorúak magunkkal. Ha valami rosszat csináltunk a múltban, akkor lépjünk tovább, ne ragadjunk le az időben.
 3. Ne szégyelljük az érzéseinket. Nagyon fárasztó, amikor a jó benyomásért cserébe elfojtjuk az érzéseinket. Vállaljuk fel, legyenek akár jók, akár rosszak.

Megosztás

Az alábbiakat olvastad már?

Különleges ajándékok férfiaknak

2021. október 8.|

Nem könnyű a férfiaknak ajándékot találni – mondják a nők. És ez sokszor így is van. A nők legalábbis másképp gondolkodnak, mint a férfiak. Ha megkérdezel egy férfit, hogy mit szeretne ajándékba kapni, akkor általában

Kutatók éjszakája 2021

2021. szeptember 24.|

2021-ben ismét személyes részvétellel rendezik meg a Kutatók Éjszakáját, amire szeptember 24-én és 25-én kerül sor. Az eseménysorozat az egész országot érinti, és már legalább 75 intézmény csatlakozott hozzá. A kutatóintézetek mellett egyetemek, iskolák és