Egyre többen választják a magánorvost az állami egészségügy helyett

Amikor egy betegség jelentkezik, sokan megriadnak, azonban nem feltétlenül a kór súlyossága miatt, hanem inkább amiatt, mert előre aggódnak, hogy mikor kapnak majd megfelelő orvosi ellátást.

Az állami egészségügyi ellátás színvonalára sokan panaszkodnak, ami elsősorban nem az orvosok szakértelmére irányul, hanem arra, hogy szinte lehetetlen egyik-másik szakrendelésre időpontot szerezni. A betegségek kezelésénél pedig az idő fontos tényező, hiszen sokszor azon múlik a gyógyulás, hogy időben kap-e a beteg gyógyszert, kerül a műtőbe, vagy ismerik fel a betegségét.

Manapság, aki korszerű ellátást akar, annak a magánorvosi ellátás nyújthat megfelelő megoldást, ám ez rendkívül sokba kerülhet. Egyetlen szakorvosi vizsgálat is 20-30 ezer forintba, szakrendeléstől függetlenül, akár többe is kerülhet, a szükséges diagnosztikai, vér vagy radiológiai vizsgálatokról már nem is beszélve. Akinek pedig nincs félretett pénze, hogy egy váratlan egészségügyi helyzetben magánorvoshoz forduljon, annak marad a hosszú várakozás a szakrendelésre, ami akár hónapokba is beletelhet. A magas költségek ellenére azonban egyre többen választják a magánrendelést az állami egészségügy helyett.

Amit a magánrendelés tud nyújtani

Ma már minden nagyobb városban van magánorvosi ellátás a legtöbb szakrendelés esetében. Találhatunk kardiológust, bőrgyógyászt, nőgyógyászt, fogorvost, gasztroenterológust, és még sorolhatnánk. Ha az állami egészségügyi ellátás keretein belül keresnénk fel a szakrendelést, akkor bizony azt tapasztaljuk, hogy hetekkel, nem ritkán hónapokkal később kapunk időpontot. A magánrendelés esetén azonban már akár másnapra, vagy a következő hétre is behívhatnak már minket vizsgálatra, és a kezelésre, különböző vizsgálatokra sem kel sokat várni.

Tény persze, hogy lényegesen olcsóbb, ha az MR-t, a CT-t vagy épp az ultrahangot az állami egészségügyi intézetekben végeztetjük el, ha fizetjük a TB-t, viszont hónapokat várni senki sem szeret arra, hogy kiderüljön mi is a baja, és hogyan is kellene azt kezelni, hogy meggyógyuljon. A magánrendelések esetén viszonylag hamar kapunk időpontot az orvosunkhoz, a diagnosztikai vizsgálatok eredményét is hamarabb megkapjuk, de akár egy biopszia eredményét is, így pedig a kezelésre, vagy épp műtétre is hamarabb sor kerül.

Finanszírozási kérdések, avagy nem törvényszerű, hogy drága legyen az egészségügyi ellátás

Ha gyorsabb a magánorvosi ellátás, akkor miért is ne választanánk azt? Sokszor ez pénzkérdés, így gyakran fel is merül, hogy nincs-e valamilyen megoldás arra, hogy a magánorvos se legyen olyan költséges a számunkra. Szerencsére erre is van már megoldás, mégpedig a MediHelp privát egészségbiztosítás. Az öngondoskodás egyik formája ez, egy olyan biztosítási forma, amely segítségünkre lehet a gyorsabb gyógyulásban. A magán egészségbiztosítást akár már havi pár ezer forintért is igénybe vehetjük, így pedig egy váratlan betegség esetén hamarabb juthatunk orvosi ellátáshoz.

A magán egészségbiztosítások a szerződésben foglaltak szerint fedezik a magánorvosok, vizsgálatok, és kezelések költségeit.

Megosztás

Az alábbiakat olvastad már?

Ezek a legnépszerűbb gyulladáscsökkentő gyógynövények

2024. január 12.|

Úgy tűnik, manapság újjáéled a tudományos és az általános érdeklődés a gyógynövényes orvoslás iránt, ezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt évek során igencsak megnőtt a kutatások száma ezen a területen.